Vágjuk hosszában vékony csíkokra a csirkefiléket. Tűzzünk 1-1 húscsíkot enyhén hullámosan a benedvesített fanyársakra. A
citromfű leveleit tépkedjük le. Keverjük el a
lime-lével, szezámolajjal és
borssal. Tegyük a nyársakat lapos tálba, és csepegtessük le őket a marináddal. Pihentessük 20 percig. Pirítsuk meg a
szezámmagot zsiradék nélküli serpenyőben, majd vegyük ki belőle.
Tisztítsuk meg a
brokkolit, majd szedjük rózsákra. Lefedett serpenyőben forrósítsuk fel 2 evőkanál olajat. Süssük benne a
brokkolit 2-3 adagban többször megforgatva 5 percig. Tegyük a
brokkolit és 100 ml vizet egy serpenyőbe. Forraljuk fel, majd lefedve főzzük 4 percig. Ízlés szerint ízesítsük.
Pürésítsük össze botmixerrel a
szezámmagot, a
majonézt és a
szójaszószt. Csepegtessük le a
brokkolit, majd keverjük össze a szezámszósszal. Vegyük ki a marinádban lévő nyársakat, és töröljük őket szárazra. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat egy serpenyőben. Süssük benne a nyársak mindkét oldalát 4 percig.
Rendezzük el a kész nyársakat a
brokkolisalátával, és tálaljuk
szezámmaggal megszórva.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>