Az
endíviát folyó
víz alatt öblítsük át, hosszában szeljük félbe, szabadítsuk meg a torzsájától és facsarjuk rá a
citrom levét, valamint szórjuk meg
sóval.
Az összevágott
hagymát pároljuk üvegesre a
vajon, majd dolgozzuk hozzá az
endíviáról leszedett kis leveleket. Ezután keverjük össze a hússal, a
tojással és egy kis zsemlemorzsával. Fűszerezzük
sóval,
borssal,
szerecsendióval és felaprított
petrezselyemmel. Ezután kanalazzunk minden második
endíviába a masszából, majd helyezzük rá a másik felét és göngyöljük köré a
szalonnákat. Rakjuk ki
vajazott sütőedénybe és tegyük előmelegített sütőbe. 5 perc elteltével öntsük rá a bor és leves keverékét. Összesen fél óráig süssük, közben locsoljuk meg.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>