Sárgarépacharlotte receptHány személyre: 4 személyre
» 1 kg
sárgarépa» 150 g kolbászhús
» 1 szelet pá
rizsi
sonka» 150 g borjúhús
» szikkadt kenyér
» 1 pohár
tej» 2
tojás» apróra vágott
petrezselyem»
vaj» fél pohár erősen gyümölcsös aromájú bor
» 1 csipet étkezési keményítő
» 1 pohár húsleves
»
só és
bors
Pucoljuk meg a répát és
sós
vízben pároljuk háromnegyed órán át.
A szikkadt kenyeret áztassuk a
tejbe, majd nyomkodjuk ki.
A kolbászhúst dolgozzuk össze az összevágott
sonkával, a borjúhússal, a
tejes kenyérrel, a
petrezselyemmel és a borral.
sóval és
borssal ízesítjük.
Egy kikent tortaforma aljába és az oldalára rétegezzünk répát, majd halmozzuk rá a keverék egy részét. Ezután ismét répát rakjunk rá, amire a maradék keveréket tesszük. A te
tejére szórjunk
vajdarabokat és lefedve előmelegített sütőben háromnegyed óráig sütjük.
A keményítőt dolgozzuk össze a levessel és főzzük néhány percig. Ha kész a charlotte, ezzel a szósszal locsoljuk meg.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>