Fejtsük ki a kagylók húsát a héjból és a korallt válasszuk le a húsról. Majd apróra vágjuk fel őket, ízesítsük
borssal,
sóval ízlés szerint, majd locsoljuk meg kevés
citromlével. Forraljuk fel a halalaplevet egy tálban és az apróra vágott korallt és kagylóhúst hagyjuk állni benne egy kevés ideig, majd miután kivettük csepegtessük le és hagyjuk kihűlni. A
gombát meg kell tisztítanunk és apróra kell vágnunk, majd az új
hagymával is tegyünk így. Fogjunk egy serpenyőt és kevés
vajon futtasuk meg a
hagymát és a
gombát, adjunk hozzá
sót,
borsot, végül a kaprot. A
saláta öntetének elkészítéséhez fogjunk egy kisebb tálat és 1 evőkanál bor
ecetet keverjünk el
sóval,
borssal, majd az olajat lassan öntsük hozzá. A jég
saláta leveleit lebontjunk, egy tálat béleljünk ki, majd a maradék leveleket apróra tépkedjük szét. A kaott kagylót
salátát és
gombás-
hagymás keveréket egy-egy rétegben vigyük fel a
salátalevelekre, majd öntsük rá a tetéje az elkészített
salátaöntetet. Lepénykenyérrel kínáljuk tálaláskor.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>