A tintahalat kifordítjuk, majd kereszt alakban bemetsszük a húsát, és feldaraboljuk. Ezután forró
vízbe tesszük, amíg a szélei kipúposodnak, majd félretesszük őket. A kagylókat elharmadoljuk, a garnélákat pedig hosszában elfelezzük. Ezután fogunk egy tálat, beletesszük a kagylót és a garnélát, majd hozzákeverjük a
tojást és a keményítőt. Eközben a tésztát megfőzzük, majd elkeverjük kevés olajjal. A wok-ban megpirítunk 1 ek.
szójaszószt, majd egy nagyobb tálba tesszük. Helyére a
cukorbor
sót és a tenger gyümölcseit tesszük. Néhány perc elteltével
sózzuk,
borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot, a bort, a megmaradt
szójaszószt és a felszeletelt új
hagymát. Az egészet készre főzzük, majd a tésztát a tálalótányérra tesszük, és a tenger gyümölcseit ráhalmozzuk. Végül kevés szezámolajat folyatunk rá, megszórjuk az új
hagymával, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>