A hozzávalókat először megtisztítjuk és feldaraboljuk, a póré
hagymából 20 grammot külön rakunk, mert később kell a húsgombócokhoz, a többit vékony csíkokra vágjuk. A félretett póré
hagymát apróra daraboljuk, a darált húst, az étkezési keményítőt, a
sót és a vizet hozzáadva kb. 20 darab diónyi méretű gombócot gyúrunk a masszából. A wokban felmelegített olajban megsütjük a
gyömbért és a
hagymát, ehhez adjuk a
paprikát,
zellert, póré
hagymát és a
sárgarépát, amiket szintén átsütünk. A levessel felöntve forrás után még 5 percig főzzük, majd beletesszük a csírát, a
kínai kelt és a húsgombócokat is, és néha megkevergetve 5-8 percig ezt is tovább főzzük. Végül
sóval,
borssal,
szójaszósszal és kínai fűszerkeverékkel ízesíthetjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>