Az étel elkészítését az alapanyagok előkészítésével kezdjük. Felcsíkozzuk a bárányhúst, felkockázzuk a csili
paprikát. A húst összekeverjük a
sóval, a csili
paprikával és a
curryporral, lefedve hűtőbe tesszük 3 órára. Majd a
sárgarépát vékony szeletekre, a
hagymát és a
fokhagymát kockákra, míg a
cukorbor
sót félbevágjuk. A beízesített, felcsíkozott húst átsütjük, hozzáadva a
hagymát, a
fokhagymát, utána pedig a
sárgarépát. Belekeverjük a nektárt és a húslevest, majd alacsony hőfokon negyed órán át főzzük. A zöldséges húshoz hozzákeverjük a
citromfüvet, a
cukorbor
sót és a hideg
vízben feloldott keményítőt. Ezután gyorsan felfőzzük, hogy a keményítő kifejtse hatását. Végül a
tejszínt adjuk hozzá, és basmati rizzsel azonnal tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>