A kacsamellek bőrét felszurkáljuk, majd egy tálba tesszük. Egy másik tálban összekeverjük az összepréselt
fokhagymát, a
chilikrémet, a
mézet, a
szójaszószt és az ötfűszer-port. Ezzel bekenjük a húst, majd kb. egy órát pácoljuk benne. Eközben a
rizstésztát beáztatjuk negyed órára. Az egy óra leteltével a húst grillezni kezdjük, majd ha aranybarnára sült felszeleteljük. Eközben a wok-ban megpirítjuk a
cukorbor
sót, a felkarikázott új
hagymát, majd beletesszük a megmaradt páclevet és a tamarindkrémet. Az egészet felforraljuk, majd ezzel leöntjük a
rizstésztával összeforgatott húst. Végül meghintjük a
szezámmaggal, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>