A megtisztított
fokhagymát,
gyömbért és karórépát felkockázzuk. Ezt követően a felforrósított olajban állandó keverés közben megsütjük a karórépát, hozzátesszük a
gyömbért és a
fokhagymát is. Az előbb felsorolt hozzávalókkal együtt megpirítjuk a hántolt
szezámmagot. A karórépához adagoljuk a
ketchupot és választásunk szerint a
rizsbort vagy a zöldséglevest. A fűszerezés
sóval,
szójaszósszal, sambal manissal történik. Ízesítés után kb. 10 percig főzzük. Elkészítjük a mie tésztát, majd melegen tartjuk addig, amíg szükségünk nem lesz rá. Utol
só lépésként a karórépához keverjük a póré
hagymát és az egészet gyorsan felforrósítjuk. Az előzőleg elkészített tésztát az ételhez keverve vagy külön tálalva kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>