A
kínai kelt tisztítás után vékony csíkokra szeleteljük. Felkockázzuk a
fokhagymát, az új
hagymát 2 cm-es darabokra vágjuk. A
paprikát kimagozzuk, majd felcsíkozzuk. Közben elkészítjük a pikáns alkoholos keveréket: a sherryt, a
narancslével,
szójaszósszal,
ecettel, samba oelekkel és az étkezési keményítővel alaposan elkeverjük. Amíg megsütjük a hozzávalókat addig ezt állni hagyjuk.
Felforrósított olajban átsütjük a
kínai kelt, ezt követően kerül bele a
fokhagyma,
paprika, új
hagyma és az előzőleg elkészített sherrykeverék. Az összetevőket felfőzzük nagy lángon. Az ízesítés szezámolajjal és
sóval történik. Az elkészült ételt forrón tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>