Zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk a wokban a
szezámmagot, majd egy tálba helyezve kihűtjük. Megtisztítjuk a hozzávalókat; a
cukorbor
só szálait eltávolítjuk, a
kínai kelt csíkokra szeleteljük. A kaliforniai
paprikát a magház eltávolítása után nagyobb kockákra szeljük. Közben az
ananász- és bébikukorica konzerveket lecsepegtetjük, megtartva az
ananász levét.
A felforrósított étolajban magas hőfokon kb. 5 percig sütjük, folyamatos keverés mellett a
kínai kelt,
cukorbor
sót és a
paprikát. A
gyömbért apróra kockára szeljük, ezután összekeverjük az
ananász levével és az étkezési keményítővel. A sülésben lévő zöldségekhez hozzáadjuk az
ananászt és a bébikukoricát, ízesítjük
sóval,
borssal és az ötfűszerkeverékkel.
Ezután magas hőfokra téve hozzáadjuk a zöldségekhez a keményítős
ananászlevet és gyakori keverés mellett felfőzzük, szükség esetén utólag még ízesíthetjük. A korábban megpirított
szezámmaggal meghintve melegen tálaljuk.
Köretként vad
rizst vagy natúr
rizst tálalhatunk hozzá.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>