A felolvadt garnélát leöblítjük, majd a
fokhagymát a
fokhagymanyomón keresztül átnyomjuk. A megtisztított zöldségeket elszeleteljük; a
gyömbért felkockázzuk, a
sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, az új
hagymát 3 cm-es csíkokra szeljük. Amennyiben a kukoricát túl nagynak találjuk félbevághatjuk őket.
A
sárgarépát,
gyömbért, új
hagymát és
fokhagymát megsütjük a forró olajban, hozzátesszük a garnélát és addig sütjük amíg rózsaszín nem lesz, ezután öntjük hozzá a
rizsbort. Az egészet felfőzzük, hozzáöntjük a
szójaszószt és ízlés szerint
sóval ízesítjük.
Tálaláskor az elkészült ételt
korianderrel díszítjük.
Köretként üvegtésztát tálalhatunk hozzá.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>