A halat kb. 2X2 cm-es kockákra vágjuk és összekeverjük a kínai fűszerkeverékkel.A pak choit szétszedjük, megmossuk a leveleket, majd eltávolítjuk róla a szárakat. Külön edénybe helyezve a szárat és a leveleket, vékony csíkokra szeleteljük. A megtisztított
mogyoróhagymát és a
gyömbért apró kockákra vágjuk. A megpucolt shiitake
gombát felszeleteljük. Ezután elkészítjük a tésztát, leszűrjük, lecsepegtetjük. A haldarabokat forró olajban kisütjük, kivesszük a wokból és melegen tartjuk, amíg ismét szükség lesz rá.
A
gombát a pak choi szárával együtt átpároljuk, majd hozzáadjuk a
mogyoróhagymát és a
gyömbért, végül hozzákeverjük a legkevesebb párolási időt igénylő pak choi leveleket. Az elkészített párolt zöldségkeveréket a hal- és osztrigaszósszal, valamint a
korianderrel ízesítjük, hozzátesszük az elkészített tésztát és a haldarabokat.
Az elkészített ételt melegen tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>