Tavaszi tekercs tiápiafilével receptHány személyre: 4
» 16 mélyhűtött tésztalap tavaszi tekercshez
» 300 g tilápia (tarkasügér)-filé
» 200 g mángold
» 80 g olajban eltett szárított
paradicsom» 6 ek.
szójaolaj
» 1 ek kínai fűszerkeverék
» 1
hagyma» 1 gerezd
fokhagyma» 1
tojásfehérje
» 500 ml
szójaolaj
Első lépésként az egymásra helyezett tésztalapokat félretesszük, amíg felengednek. Ezalatt a halat kb. 2X2 cm-es darabokra kockázzuk. A mángoldról eltávolítjuk a levélnyeleket, megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk (külön a levélnyeleket is) a tisztított
paradicsommal együtt. A felforrósított olajban megsütjük a haldarabokat, amikor ez megtörtént kitoljuk a woksütő oldalfalára. Az előzőekben már felkockázott
hagymát és
fokhagymát átsütjük, majd hozzátesszük a mángoldszárakat, egy kis idő elteltével a mángoldleveleket is. Rövid ideig hagyjuk párolódni. Az így elkészített mángoldot a hallal együtt egy tálba helyezzük, majd hozzáöntjük a
paradicsomot a kínai fűszerkeveréket és megvárjuk amíg kihűl. Ezalatt felverjük a
tojásfehérjét és előkészítjük a kiengedett tésztalapot. Két-két tésztalapot egymásra teszünk egyik sarkával lefelé. A tésztalapokra két evőkanálnyi mángoldos halat helyezünk, majd tekercset alakítunk ki, a sarkait a felvert
tojásfehérje segítségével rögzítjük a tekercshez. Az így elkészült tekercseket 3-5 percen keresztül sütjük a wokban.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>