A
szójaolajban megsütjük az előzőleg megtisztított és apróra feldarabolt
fokhagymát és
gyömbért, valamint a szárától és a magoktól megszabadított csili
paprikát. Hozzáöntjük a zöldséglevest, az
ecetet, a
szójaszószt és a
szójababkrémet, majd egyszeri felfőzést követően a csíkokra vágott póré
hagymát is, és az egész keveréket hirtelen felmelegítjük. Az így kapott szószt áttöltjük egy másik edénybe és melegen tartjuk.
A
tojásfehérjéből vert hab, a keményítő és a fűszerkeverék elegyében megforgatjuk a 3-4 cm-es darabokra vágott halat, majd
szójaolajban aranybarnára sütjük. A kisült halat az elkészített szósszal, esetleg rizzsel tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>