A halfilét hideg
vízzel leöblítjük, majd kb. 2-3 cm-es kockákra vágjuk, és rászórjuk a fűszerkeveréket. A megtisztított kel
káposztát- a torzsa eltávolítása után - előbb negyedekre, majd vékony csíkokra szeljük. A
paradicsomot, a
hagymát, a
fokhagymát, valamint a
gyömbért is kockákra daraboljuk. A wokban először 4 evőkanálnyi
szójaolajban megsütjük a halkockákat, majd kivesszük őket. Az előzőleg megmaradt olajat is beleöntjük a serpenyőbe és átsütjük a kel
káposztát, majd hozzáadjuk a
hagymát,
fokhagymát és a
gyömbért. Ezután beletesszük a
paradicsomkockákat a
paradicsompürével együtt, és az egész keveréket felöntjük a zöldséglevessel és a
rizsborral. Az átsütött zöldségeket
cukorral és
szójaszósszal ízesítjük. Végül a halat visszahelyezzük az elkészült szószba, amint felmelegedett,
rizskörettel tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>