Egy tálba tegyük bele a
lisztet, és fél ek. cukrot. 0,5 dl vizet langyosítsunk meg, és a zsiradékkal együtt keverjük a
lisztbe. gyúrjuk sima tésztává, majd nyújtsuk ki, és vágjuk 12 egyforma négyszögre. Az
almát és a körtét hámozzuk meg, és reszeljük le, majd csepegtessük meg
citromlével. Az őszibarackokat csepegtessük le, és vágjuk kis kockákra. Az
ananászt is kockázzuk fel. A
mézet keverjük össze a
fahéjas
cukorral és a darált
mandulával. Forgassuk meg benne a gyümölcsöket, és tegyük a tészta közepébe. a szögek sarkait fogjuk össze, és tekerjük meg. Tegyük a tésztákat bambuszkosárba, öntsünk a wokba vizet, és forraljuk fel a maradék
cukorral. A kosarakat állítsuk fölé, és lefedve gőzöljük 10-12 percig. Amikor elkészültek tegyük tányérra, és díszítsük
citromfűvel.
Elkészítési idő: 35 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>