A
padlizsánt megsütjük, szeletekre vágjuk. A
krumplit megfőzzük, szintén felszeleteljük. A húst
borssal, piros
paprikával,
sóval, apróra vágott
kakukkfűvel,
zsályával,
fokhagymával és
sóval fűszerezzük, és kevergetve fehéredésig sütjük.
A besamelmártáshoz a
tejben áthevítjük a
lisztet, majd a tűzről levéve kihűtjük. Ha kihűlt beleütünk két
tojássárgáját, majd belekeverjük a
tejszínt, a
tejfölt, meg
sózzuk.
Egy tepsibe lerakunk egy sor
padlizsánt, egy sor húst és egy sor
krumplit, majd leöntjük a mártással. Megint egy sor
padlizsán, majd újra mártás következik. Te
tejére reszelt
sajtot szórunk, esetleg zsemlemorzsát. Diónyi Rama
margarint teszünk rá és kb. 1 órát sütjük, míg piros nem lesz.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>