A
tojásokat kikeverjük a
tejföllel és a
sóval. A
burgonyát meghámozzuk, és felkarikázzuk. Egy tepsit olajjal kikenünk, majd zsemlemorzsával megszórjuk. A
burgonyakarikák felét a tepsi aljába tesszük, és meg
sózzuk. Az egyik
hagymát is felszeleteljük, és a
burgonyára fektetjük. 2-3 evőkanál
tejfölös öntetet teszünk rá, majd a következő réteg
burgonya és
hagyma következik. Végül ezt is megkenjük a
tejföllel. A darált húst befűszerezzük, belekeverjük az összezúzott
fokhagymát és a maradék
tejfölt. A húst a
hagyma te
tején eloszlatjuk. Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben magas hőfokon 25-30 percig pároljuk. Utána levesszük a fóliát, és a hús te
tejét ropogósra sütjük. Végül rászórjuk a reszelt
sajtot.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>