A
káposzta külső leveleit gőz fölött megpároljuk. A
szalonnát felkockázzuk, a vörös
hagymával együtt megpirítjuk, majd az egészet összedolgozzuk a darált hússal,
tojással és zsemlemorzsával. Sóval,
borssal és majorannával ízesítjük. Ezt a tölteléket 4 felé osztjuk, hengereket formálunk belőle, és a
káposztalevelekbe csomagoljuk. A leveleket
szalonnaszeletekkel tekerjük körbe, és megtűzzűk, hogy nehogy szétnyíljanak.
A tekercseket forró olajba tesszük, kevés vizet adunk hozzá, majd beletesszük a maradék
káposztát, és lassú tűzön puhára főzzük.
Amikor kész, a tekercsek levét
zsírjára sütjük, hozzáadjuk a
paradicsompürét, mártást készítünk belőle, és ezzel tálaljuk az ételt.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>