A húst és a csontokat egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a szemes
borsot és a
zöldfűszereket, majd felöntjük
vízzel. Felforraljuk, a habot eltávolítjuk róla, majd beletesszük a felcsíkozott zöldségeket. Így kb. másfél-két órán keresztül főzzük. Ezután a levest leszűrjük, a húst felkockázzuk. A felaprózott
szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd ezen megpirítjuk a felszeletelt
hagymát. A felkockázott
krumplival és
paprikával együtt a levesbe tesszük, majd forrástól számított 10 percig főzzük. Sózzuk,
borsozzuk, a
paprikával ízesítjük, majd a felkarikázott virslit is beletesszük néhány percre. Végül a húst visszatesszük, megmelegítjük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>