A héjában megfőtt
krumplit meghámozzuk, áttörjük és hozzáadjuk a puha
zsírt. Miután kihűlt, megszórjuk
liszttel és
sóval, majd hozzáadjuk a
tojást. A masszát jól összekeverjük és kézzel összedolgozzuk. A kiválasztott húsból pörköltet készítünk, majd a húsokat ledaráljuk vagy apróra vágjuk. Az előbb elkészített
burgonyás tésztánkat fél cm vastagra nyújtjuk ki és 6x6 cm-es négyzeteket vágunk belőle. Ezekbe töltjük a ledarált húst és gombócokat formálunk belőlük. Ezután
sós
vízben kifőzzük a gombócokat, akkor jók ha feljönnek a
víz te
tejére. Miután a gombócok megfőttek, a megmaradt pörkölt levet összekeverjük a
tejföllel és hozzáadjuk a gombócokat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>