A halat felszeleteljük. Az olajat a
vaj felével felhevítjük, majd a halat átsütjük benne. A
hagymát vékony szeletekre vágjuk, és a halra tesszük. A
paradicsom héját lehúzzuk, húsát felkockázzuk, majd a halhoz adjuk, a borral és a mártással együtt.
sóval,
borssal ízesítjük. Lefedjük, és lassú tűzön fél órát főzzük.
Közben a
gombát a
vaj másik felén megpároljuk.
A halat kiszedjük, a levét áttörjük, és belekeverjük a
gombát.
A halat a
gombás mártással leöntve tálaljuk.
Barnamártás készítése: olajat hevítünk, majd
lisztet szórunk rá, és megpirítjuk.
paradicsompürét keverünk hozzá, és
vízzel vagy húslevessel felöntjük,
sóval ízesítjük, majd kevergetve felforraljuk. Utána lassú tűzön, keverés nélkül 1 óra hosszat főzzük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>