» Mártás: » 2 lila hagyma, összevágva » 3 nagy piros csili, kimagozva és összevágva » 4 gerezd fokhagyma, zúzva » 4 koriandergyökér, felvágva » 3 ek. növényi olaj » 3 ek. tamarindpaszta, 1 csésze vízbe áztatva 1 órára » 1/4 csésze thai halmártás » 1/4 csésze durvára reszelt pálmacukor » Hal: » 2 darab csattogóhal egészben, és megtisztítva » 1/4 csésze növényi olaj » fél csésze sima liszt » párolt basmati rizs köretnek
Melegítsük elő a grillsütőt.
Mártás:
Keverjük össze robotgépben a mogyoróhagymát, a csilit, a fokhagymát és a koriandergyökeret.
Az olajat hevítsük fel, tegyük bele a fűszeres pürét, és keverjük fél percig.
Szűrjük át egy szűrőn a tamarinduszos vizet, majd adjuk hozzá a halmártáshoz és a pálmacukros fűszerpasztához. Forraljuk fel az egészet. Lassan főzzük tovább, amíg szirupos lesz. A halak mindkét oldalát süssük meg. A mártást öntsük a halra, és a körettel tálaljuk.
Előkészület: 15 perc.
Sütési, főzési idő: 20-30 perc.
Nehézségi fok: 2.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom