Hőálló tálba öntsünk a
gombára 7,5 dl forrásban levő vizet. Áztassuk 30 percig. Papírtörlővel kibélelt szitán szűrjük át. A lecsorgó lét tegyük félre. Mossuk meg a
gombát folyó
vízzel és szárítsuk meg. 180°C-ra melegítsük elő a sütőt. Gázsütő esetén 4-es fokozat. A
hagymát fonnyasszuk a tepsiben felforrósított olajon 2-3 percig. Öntsük hozzá a
rizst, majd kevergessük 1-2 percig, tegyük hozzá a
gombát és kevergessük tovább. A félretett lét adjuk hozzá és jól dolgozzuk össze. Sózzuk és
borsozzuk. Takarjuk le alufóliával. Süssük 30 percig időnként megkeverve, amíg magába szívja a
rizs az összes lét és meg nem puhul.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>