A
rizst olajon megpirítjuk, majd felöntjük a zöldséglevessel, és
sózzuk,
borsozzuk. Forrás után még addig főzzük, amíg teljesen felszívja a levest. Eközben egy tálban felverjük a
tojásokat, majd belekeverjük a
tejszínt, a túrót, a
sót,
borsot és
szerecsendiót. Eközben a zöldségeket puhára főzzük, majd
krumplinyomóval vagy villával összetörjük őket. A megfőtt zöldbor
sót a zöldségekhez keverjük, majd egy ki
vajazott jénaiba rétegezzük a rizzsel. Minden réteget ízlés szerint
sózunk,
borsozunk, és megszórjuk a felaprózott
petrezselyemmel. A
tojásos keverékkel meglocsoljuk, majd a reszelt
sajtot rászórjuk, és a sütőben készre sütjük. Végül a fűszernövényekkel díszítjük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>