Az összes kagylót, rákot és halat alaposan megtisztítunk, felesleges részeit eltávolítjuk. A tátongó kagylókat egy dl borban főzni kezdjük, majd ha kinyíltak levesszük a tűzről, és kivesszük húsukat. A felaprózott
hagyma felét olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a maradék bort, a fekete kagylókat, a babérlevelet és a kakukkfüvet. Ezt is néhány perc után levesszük a tűzről, és ezeknek is kivesszük a húsát. Ezután fogunk egy lábost, beleöntjük a hallevet és az eddigi főzőleveket, valamint fél liter vizet. Beletesszük a kagylókat, a garnélafejeket és héjakat, valamint a
sáfrányt, és az egészet 10 percig főzzük, majd átpasszírozzuk. A megmaradt
hagymát és a
fokhagymát olajon megpirítjuk, majd beletesszük a
rizst, és annyi hallevet, hogy ellepje. Puhára főzzük, majd hozzáadjuk a
tejfölt, a
citromhéjat és a
parmezánt. Eközben a halat
sózzuk,
borsozzuk, majd grillen megsütjük. A garnélákat készre főzzük, majd a hallébe tesszük a kagylókkal együtt. Végül az egészet összekeverjük a rizottóval, majd eloszlatjuk a tányérokban, rátesszük a sült halat, és már kínálhatjuk is a
bazsalikommal díszítve.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>