A
burgonyát puhára főzzük, lehámozzuk, majd vékony karikákra vágjuk. Egy kiolajozott tepsibe terítjük, és
sóval ízesítjük.
A
vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a
lisztet, levesszük a kályháról és felengedjük a forró
tejjel. Állandó keverés mellett besűrítjük, majd belekeverjük a felaprított
hagymát, az összetört
fokhagymát, és
sóval,
borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a kolbászkrémet is. A kolbász bőrét lehúzzuk, felkarikázzuk, majd
burgonyára terítjük, rálocsoljuk a mártást, rákenjük a
tejfölt, majd zsemlemorzsát szórunk rá, és lefedve, közepes fokozaton 40 percig sütjük. Végül levesszük a fóliát, és megpirítjuk a te
tejét.
Salátával tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>