A
padlizsánt kockázzuk fel, a száz
zellert vágjuk apróra. A
hagymát kockázzuk fel, magozzuk ki a
paprikát, és vágjuk szintén kockára. A
paradicsomok héját húzzuk le, magozzuk ki, és kockázzuk fel. A serpenyőben hevítsük fel az
olívaolajat, és tegyük bele a zöldségekete, a
paradicsom kivételével. Pároljuk 20 percig, majd adjuk hozzá a
paradicsomot, a
paradicsompürét, a balzsam
ecetet és az olajbogyót. Kevergetve főzzük 10 percig, majd
sózzuk,
borsozzuk, és tegyük bele a
kapribogyót, az
ecetet, a
bazsalikomot, és a fenyőmagot. Önteük egy tálba a caponátát, és hagyjuk kihűlni. Fedjük le, és tegyük 4-5 órára a hűtőbe. Tálalás előtt 30 perccel vegyük ki.
előkészület: 25 perc, főzési idő: 30 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>