gombát megmossuk és cikkekre vágjuk. Vörös
hagymát apróra szeljük. Répát felkockázzuk, valamint a
petrezselyemgyökeret is.
Zsírt hevítünk a bog
rácsban, beleszórjuk a
gombát,
sózzuk,
borsozzuk, majd puhára pároljuk. Ha gomb kész, kivesszük. Bog
rácsba tesszük a
hagymát, répát és
petrezselyemgyökeret.
sót, szemes
borsot, babérlevelet adunk hozzá, 2 ek.
mustárral ízesítjük, összekeverjük, majd felöntjük borral. Zöldségeket puhára pároljuk, majd szitán áttörjük. Barnamártást készítünk, besűrítjük vele a zöldség megmaradt levét, és
citrommal savanyítjuk. Tejföllel sűrítjük a mártást, majd visszatesszük a bog
rácsba a párolt
gombát és a zöldségpürét. Összeforraljuk és tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>