Húst felkockázzuk. Vörös
hagymát finomra vágjuk, zöldbabot felszeleteljük.
burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk.
fokhagymát apróra vágjuk.
zsírt felhevítjük a bog
rácsba, lepirítjuk a
hagymát és megszórjuk piros
paprikával. Fél dl vizet adunk hozzá, és megvárjuk míg elfő. Ekkor tesszük bele a húst,
fokhagymával,
borssal,
köménymaggal és
sóval fűszerezve. Hozzáadjuk a babérlevet is. Húst saját levében pároljuk, és ha szükséges egy kevés vizet adunk hozzá. Ha a hús már puha, felöntjük
vízzel, hozzáadjuk a
burgonyát és a feldarabolt zöldbabot. Levest felforraljuk. Rántást készítünk. Serpenyőben
zsírt olvasztunk,
lisztet adunk hozzá, piros
paprikával megszórjuk és elkeverjük. Csak akkor adjuk a leveshez, ha a hús és a zöldségek is puhák. Ezután hozzáadjuk a
tejfölt, elkeverjük és tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>