Veséket kettévágjuk, hártyát lehúzzuk és átmossuk. 2 percre forrásban lévő
ecetes
vízbe tesszük, majd szeletekre vágjuk.
szalonnát felcsíkozzuk,
majoránnát és a petrezselymet felaprózzuk.
burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk,
hagymát finomra daraboljuk.
Bog
rácsba beletesszük a
szalonnát,
zsírjára sütjük és megfonnyasztjuk rajta a
hagymát. Ezután 1,5 liter vizet öntünk a bog
rácsba, majd beletesszük a veséket, babérlevelet,
majoránnát, petrezselymet és az őrölt
köménymagot. Sózzuk és felforraljuk a levest. 30 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a
burgonyát. Habarást készítünk:
tejfölt a
liszttel elkeverjük, majd hozzáadjuk a leveshez ha már minden puhára főtt.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>