Húsokat nagyobb darabokra vágjuk,
szalonnát is feldaraboljuk. Húsdarálón ledaráljuk a
szalonna felét és a húsokat. Petrezselymet apróra vágjuk,
burgonyát lereszeljük. Reszelt
burgonyát a húshoz adjuk,
tojást a ráöntjük, majd
sóval,
borssal,
petrezselyemmel fűszerezzük. Összegyúrjuk, és hozzáadunk annyi
lisztet, amennyit felvesz, majd ezekből gombócokat formálunk.
Répát és a
petrezselyemgyökeret felkarikázzuk. Maradék
szalonnát feldaraboljuk és a bog
rácsba szórjuk. Zsírjára sütjük, majd a pörcöket kivesszük. 1,5 liter
vízzel felengedjük a bog
rácsot, hozzáadjuk a zöldségeket és felforraljuk. Gombócokat a forró leveshez adjuk és addig főzzük, míg puhák nem lesznek. Ha megfőttek, kiemeljük őket. A bog
rácsba tésztát dobunk és megfőzzük. Mikor elkészült, hozzáadjuk a
tejfölt és elkeverjük. Gombóccal tálaljuk a levest.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>