A megmosott, megtisztított
burgonyát kisebb kockákra vágjuk. Erőlevesben feltesszük főni, ételízesítővel meghintjük. Amikor a
burgonya félig megpuhult, hozzáadjuk a tarhonyát, a kisebb kockára vágott
paprikát, és az áttört
fokhagymát. Tovább főzzük. Amikor mindkettő megpuhult, világosbarna
rántást készítünk, amelyet finomra vágott vörös
hagymával, vágott
petrezselyemmel és fűszer
paprikával ízesítünk. Berántjuk a levest, kiforraljuk, simára kevert
tejföllel dúsítjuk.A
vajastésztát vékonyra kinyújtjuk, a csésze szájánál kicsit nagyobb köröket szaggatunk belőle, és betakarjuk vele a csészéket, megkenjük felvert
tojással, majd forró sütőben aranysárgára sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>