» Palacsinta alaptészta: 5 ek zabpehelyliszt vagy hajdinaliszt vagy tönkölyliszt, 2 ek olaj, 4 dl víz » Lenmagfőzet: 2 dl víz, 3 ek őrölt lenmag, 2 ek tönkölykorpa vagy zabkorpa » Töltelék: petrezselyemzöld, zellergyökér, sóskalevél, kelkáposzta, hagyma, 2 ek olaj, 1 kk őrölt köménymag, kakukkfű, koriander, szójaszósz vagy só ízlés szerint
A palacsinta alaptészta hozzávalóit összekeverjük, majd a szokott módon, forró olajos serpenyőben megsütjük a palacsintákat. A lenmagot és a korpát vízzel elkeverjük és forrásig melegítjük. A kapott masszát kihűtjük, beletesszük az olajat és a szójaszószt vagy sót, a fűszereket, elkeverjük, és ráöntjük az apróra vágott zöldségekre. A palacsintából a zöldségek nem hullanak ki, mert a lenmagfőzet összefogja.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom