Krémtúrós epertorta receptHány személyre:
» Tésztához:: 3 egész
tojás, 15 dkg
cukor, 10 dkg
liszt» Krémhez: 3 doboz vaníliás krémtúró, 10 dkg
cukor, 3 dl
tejszín, fél csomag étkezési
zselatin, + 30 dkg
eper (mennyiségét tetszés szerint változtathatjuk, bármely más idénygyümölccsel helyettesíthetjük
A 3
tojás sárgáját habosra keverjük a
cukorral, míg a
cukor teljesen elolvad. Hozzáadjuk a
lisztet, jól elkeverjük. Ezután a 3
tojás fehérjéből kemény habot verünk és hozzáadjuk a tésztához, óvatosan összekeverjük. Kerek - sütőpapírral kibélelt - tortaformába öntjük, és a legkisebb lángon kb. 20-30 percig sütjük, azután lehűtjük.
A 3 doboz vaníliás krémtúróból 2 teáskanálnyit félreteszünk (még szükségünk lesz rá a későbbiekben). A többit 10 dkg
cukorral elkeverjük (amíg nem ropog a
cukor). A
tejszínt kemény habbá verjük és hozzáadjuk a krémtúróhoz. A félretett 2 teáskanálnyi krémtúróhoz hozzáadunk fél csomag étkezési
zselatint és 1 dl vizet. Jól összekeverjük, és forrásig melegítjük. Miután a
zselatin kicsit lehűlt és kezd dermedni, a
tejszínes krémtúróhoz adjuk.
A kihűlt piskótát darabolt (vagy egész szem)
eperrel megszórjuk, és az elkészített krémet ráöntjük. A te
tejét díszíthetjük gyümölccsel. Ezután kb. 30-60 percig hűtőbe tesszük, amíg a krémtúró megdermed. Hidegen tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>