Üdítő mandarintorta receptHány személyre:
» A rázott tésztához:
» 350 g konzerv mandarin
» 170 g búza
liszt» 2 csapott teáskanál sütőpor
» 120 g
cukor» 1 tasak vanillin
cukor» 2
tojás» 80 ml étolaj
» 125 ml (1/8 l)
citrommal ízesített író
» A bevonathoz:
» 1 tasak színtelen tortazselépor
» 2 ek
cukor» 250 ml (1/4 l) mango- maracuja nektár
A mandarint szűrőbe téve lecsöpögtetjük. 31 cm- es lezárható edénybe szitáljuk a sütőporral elkevert
lisztet, összekeverjük a
cukorral, a vanillin
cukorral, majd hozzáadjuk a
tojást, az étolajat, és az írót. Jól lezárjuk az edényt.
15- 30 másodpercen át rázzuk erősen, hogy a hozzávalók elvegyüljenek, aztán habverővel vagy keverőkanállal jól átkeverjük, hogy az edény falára tapadt tésztaszemcsék is belekeveredjenek.
Majd egy 28 cm átmérőjű, kikent, tűzálló formába töltjük, és a mandarint elosztjuk rajta. Sütő
rácsra tesszük a formát.
Felső/al
só hőfok: kb. 200°C (előmelegítve)
Légkeverős sütőnél: kb. 180°C (előmelegítés nélkül)
Gáz sütőnél:3- 4- es fokozat (előmelegítés nélkül)
Sütési idő: 30- 35 perc
Sütés után a tortát a sütemény
rácsra helyezett formában hagyjuk kihűlni. A bevonatot a tortazseléporból,
cukorból, és nektárból a tasakon leírtak szerint elkészítjük és egyenletesen elosztjuk a sütemény te
tején. Megdermedés után tálalható.
Összesen:
38 g fehérje, 99 g
zsír,
405 g szénhidrát
11190 kJ, 2670 kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>