Szűrőben lecsöpögtetjük a gyümölcskoktélt, a levéből 100 ml- t kimérünk. A kesudiót durvára daráljuk vagy finomra vágjuk.
A
lisztet elkeverjük a sütőporral, és a
fahéjjal. Jól záródó kb. 31 cm- es tálba szitáljuk, összekeverjük a kétféle
cukorral, beletöltjük az étolajat, a
tojást, a gyümölcslevet, és jól lezárjuk. 15- 30 másodpercig erősen rázzuk, hogy a hozzávalók jól elvegyüljenek.
Beletesszük a kesudiót, gyümölcskoktélt, és habverővel vagy keverőkanállal jól átkeverjük, hogy az edény falára tapadt tésztaszemcsék is a masszába kerüljenek. Ezután a tésztát 26 cm átmérőjű, alján kikent, tortaformába töltjük, a te
tejét elsimítjuk, és sütő
rácsra helyezzük a tortaformát.
Felső/al
só hőfok:kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeverős sütőnél:kb. 160°C (előmelegítés nélkül) Gázsütőnél:2- 3- as fokozat (előmelegítés nélkül)
Sütési idő:kb. 50 perc
A tortát kivesszük a formából, és rátesszük a sütemény
rácsra. Ha kihűlt, por
cukorral meghintjük.
Ötlet:
Díszíthetjük por
cukorból és gyümölcsléből készült mázzal, és kesudióval. Gyümölcskoktél helyett lecsöpögtetett, kockázott felezett konzerv sárgabarackkal is finom.
Összesen:
81 g fehérje, 236 g
zsír,
533 g szénhidrát
19033 kJ 4547 kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>