Fogunk egy lábost, és beletesszük a cukrot, a
mézet, a
tojásokat, a
vajat, a szódabikarbónát és a
tejet. Közepes lángon addig kevergetjük, amíg karamellizálódik. Ekkor belekeverjük a
lisztet, majd négy egyenlőre részre osztjuk, és mindegyiket vékony lappá nyomkodjuk. Így tesszük ki
vajazott, ki
lisztezett tepsibe, majd készre sütjük. Eközben elkészítjük a krémet: a
tejhez hozzákeverjük a
lisztet, ezt addig főzzük, míg csomómentes nem lesz. Ekkor megvárjuk míg kihűl, majd belekeverjük a
vajat, a cukrokat és az ánizst. A megsült lapokra kenjük a krémet, majd egymásra rakjuk őket, és légmentesen lezárjuk a tortát. Állni hagyjuk három napig, és csak ezután kínáljuk.
Kellemes Ka
rácsonyi ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>