Egy tálba tesszük a
mézet, a cukrot, a
tojások sárgáját, a kifacsart
citrom leszűrt levét, a
lisztet, a diót és a szódabikarbónát. Ezután belereszeljük a
csokoládét, egy nagyon kis
sót szórunk bele, majd az egészet alaposan elkeverjük. Miután csomómentesre kevertük, felverjük a
tojásfehérjéket, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és ezeket összekeverjük. Ezt a cukros habot a tésztához keverjük. Ezután a tésztát a ki
vajazott, ki
lisztezett tortaformába tesszük, és egyenletesen eloszlatjuk. Közepes hőmérsékleten készre sütjük, majd kiszedjük a formából, és hagyjuk kihűlni. Ezután elfelezzük, az al
só lapra kenjük a málnalekvárt, majd rátesszük a másik lapot. Végül a mázat készítjük el: a szörpöt egy tálba tesszük, és hozzákeverünk 10 dkg porcukrot, 8 dkg
mézet és két evőkanál vizet. Ezt kenjük a torta te
tejére és oldalára, majd kínálhatjuk is.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>