A
burgonyát megreszeljük, a megmosott, leszárított
szilvát kettévágjuk, magját kiszedjük, majd egy tepsibe tesszük, és addig sütjük amíg a héja bepöndörödik. Utána leszűrjük, és megvárjuk amíg kihűl. A
vajat kikeverjük a por
cukorral,
sóval és egy kevés
fahéjjal, majd egyesével hozzákeverjük a
tojások sárgáját és a
burgonyát. A
tojások fehérjét habbá verjük, majd a masszába forgatjuk a rummal együtt. Egy tortaformát kikenünk, és beszórjuk por
cukorral. Egy réteget belesimítunk a tésztából, teszünk rá a
szilvából, majd addig rétegezzük amíg tartanak a hozzávalók. A te
tejére tészta kerül, amire rászórjuk a
fahéjas porcukrot, majd a közepesnél alacsonyabb fokozaton tűpróbáig sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>