A piskótát megkenjük a
narancslekvárral, majd feltekerjük, és 22-24 szeletre vágjuk. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd a piskótaszeleteket az aljába fektetjük.
Krém készítése: a
narancshéjat felaprítjuk, és összekeverjük a likőrrel. A
zselatint 1/2 dl
vízben feloldjuk. A
tojássárgáját összekeverjük a
cukorral, pudingporral és 1/2 dl
tejjel. A maradék
tejet felforraljuk a kettévágott vaníliarúddal. Utána kis adagokban a
tojásos krémhez adjuk, gőz fölé állítjuk, és addig keverjük amíg sűrű nem lesz. A
zselatinhoz adunk egy merőkanállal a krémből, és lekeverjük. Utána belekeverjük a krémbe, majd hozzáadjuk a likőrös
narancshéjat is. Amikor kihűlt a krém a piskótaszeletekre simítjuk, és hűtőbe tesszük.
A díszítéshez a
narancsot meghámozzuk, a hártyát is lehúzzuk, majd körberakjuk vele a tortát. A koktélcseresznyét középre rendezzük. A zselét megfőzzük az
almalével és
cukorral, majd a tortára csorgatjuk. Lehűtve tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>