Előmelegítem a sütőt, és ki
vajazok, ki
lisztezek egy 28 centi átmérőjű tortaformát. Az
almákat meghámozom, kibelezem, elfelezem, és végül 2 centi vékony szeletekre vágom. A tortaformába beleszórok 15 deka cukrot, majd a
cukorrétegre ráfektetem több sorban az
almaszeleteket. Most a tésztához felolvasztom a
vajat, és amíg kihűl, a
tojásokat 12 deka
cukorral és a vaníliarúd belsejével 7-8 perc alatt habosra verem robotgéppel. Aztán a
lisztet összekeverem a sütőporral és a
citrom megreszelt héjával, majd óvatosan belevegyítem a cukros
tojáshabba. A masszához hozzákeverem a kihűlt, olvasztott
vajat is, és a kész tésztát ráöntöm a tortaformában várakozó
almaszeletekre. A torta 35-40 perc alatt megsül, aztán amikor már kicsit kihűlt, határozott mozdulattal kifordítom egy nagy tálra. Megvárom, hogy a te
tejére kerülő karamellréteg egy kicsit megdermedjen, aztán már tálalhatok is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>