A
tojásokat szátválasztjuk. A fehérjéből 8 dkg
cukorral kemény habot verünk. A sárgákat összekeverjük a 4 dkg
cukorral és két kanál
liszttel, elkeverjük. Összeöntjük a habbal és folyamatos kevergetéssel adagoljuk a maradék
lisztet. Mikor jól elkevertük, beleöntjük egy előkészített tortaformába, amit papírral béleltünk ki. Simitsuk egyenletesre a te
tejét és tegyük sütőbe. Gyenge lángon süssük 40 percig. Fordításkor vigyázzunk, ne essen össze. Akkor jó, ha benyomva a te
tejét visszaugrik. Borítsuk ki előre
lisztezett táblára,
vízszintesen harmadoljuk el, de csak kihűlés után. Sütés közben elkészítjük a krémet. A mazsolát beáztatjuk a rumba, majd hozzákeverjük a triple-sec-et, és 5 dkg
cukorral édesített
tejszínhabot. Ezzel töltjük meg a tortát. A te
tejére és az oldalára is kenünk a krémből és a maradék krémmel díszitjük a te
tejét.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>