A
tojásokat szátválasztjuk. A fehérjéből 8 dkg
cukorral kemény habot verünk. A sárgákat összekeverjük a 10 dkg
cukorral és két kanál
liszttel. Összeöntjük a habbal és folyamatos kevergetéssel adagoljuk a maradék
lisztet. Mikor jól elkevertük, beleöntjük egy előkészített tortaformába, amit papírral béleltünk ki. a massza egy harmadát külön süssük ki. Simitsuk egyenletesre a te
tejét és tegyük sütőbe. Gyenge lángon süssük 40 percig. Fordításkor vigyázzunk, ne essen össze. Akkor jó, ha benyomva a te
tejét visszaugrik. Borítsuk ki előre
lisztezett táblára,
vízszintesen harmadoljuk el, de csak kihűlés után. Harmadoljuk el a tésztát és a középső harmadot, valamit a külön sütött tésztát daraboljuk fel. Locsoljuk meg a darabokat a rummal. a maradék cukrot tegyük fel főne egy deci
vízzel. Mikor forr, öntsük rá a darabokra, hogy jól átitatódjon. A két eddig fel nem használt lapot kenyjük be lekvárral, majd az egyikre pakoljuk rá a kézzel elkevert tölteléket. Mikor egyenletesen elraktuk, borítsuk rá a másik lapot a lekváros felével. Hagyjuk állni 3 ótár és végül vonjuk be rózsaszín fondánnal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>