A
tojásokat szátválasztjuk. A fehérjéből 8 dkg
cukorral kemény habot verünk. A sárgákat összekeverjük a maradék
cukorral és két kanál
liszttel, elkeverjük. Összeöntjük a habbal és folyamatos kevergetéssel adagoljuk a maradék
lisztet. Belekeverjük a
mandulát is.Mikor jól elkevertük, beleöntjük egy előkészített tortaformába, amit papírral béleltünk ki. Simitsuk egyenletesre a te
tejét és tegyük sütőbe. Gyenge lángon süssük 40 percig. Fordításkor vigyázzunk, ne essen össze. Akkor jó, ha benyomva a te
tejét visszaugrik. Borítsuk ki előre
lisztezett táblára,
vízszintesen harmadoljuk el, de csak kihűlés után. Töltsük meg
csokoládés krémmel.Végül kenjük be az oldalát is vékonyan krémmel. Ha marad a krémből, töltsük zsacskóba és készítsünk a te
tejére mintákat. A külsejét fondánnal is áthúzhatjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>