Diós-csokis tejfölös torta receptHány személyre: 6-8
» omlós tortalap
» 4
tojás» 1,5 dl barna
cukor» 1,5 dl
tejföl
» 0,5 dl
méz» 1 teáskanál vaníéiás-diós ízesítő
» csipetnyi
só» 5 dl darabokra vágott pekandió
» 2,5 dl félédes csokireszelék
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tálban összekeverjük a
tojásokat, a barna cukrot, a
tejfölt, a
mézet, a vaníliás-diós ízesítőt és a
sót, majd alaposan felverjük. Belekeverjük a diót és a
csokoládéreszeléket. Ráöntjük az előkészített tortalapra. 45 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Omlós tortalap:
1 felvert
tojás,
5 evőkanál hideg
víz,
1 teáskanál bor
ecet,
1 teáskanál
só,
5 dl zsiradék,
7,5 dl
liszt,
Egy tálban összekeverjük a
tojást, a bor
ecetet és a
sót, majd félretesszük. A zsiradékot hozzáadjuk a
liszthez, és addig daraboljuk, míg durva morzsás nem lesz. Hozzáadjuk a
tojásos krémet. Villával addig ütögetjük, míg a massza össze nem áll. Cipót formálunk belőle.
lisztezett gyúródeszkán kör alakúra nyújtjuk úgy, hogy szélei 2,5 cm-rel nagyobbak legyenek, mint a 24 cm átmérőjű tortaforma. Lenyomkodjuk a formában. A fölösleges részeket levágjuk, és a szélekre barázdákat húzunk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>