Előkészítjük a tortalapot.
A vizet egy serpenyőbe öntjük, és beleszórjuk a
zselatint, majd 1 percig állni hagyjuk. Lassú tűzön addig keverjük, amíg a
zselatin teljesen fel nem oldódik. Belekeverünk 2,5 dl
tejszínt. Forrásig melegítjük, majd átöntjük egy turmixgépbe. Hozzáadjuk a csokireszeléket, és addig keverjük, amíg a csoki teljesen fel nem olvad. Folytatjuk a keverést, és hozzáadunk a krémhez 1,5 dl
tejszínt, a
tojásokat és a vaníliás cukrot. Az egészet átöntjük egy tálba, majd hűtőszekrénybe tesszük 15 percre.
Egy kis serpenyőben összekeverjük a karamellt, a maradék
tejszínt és a
vajat. Lassú tűzön addig főzzük, míg teljesen meg nem olvad és sima nem lesz. Kiöntjük a már kész tortalapra, és állni hagyjuk 10 percig. A besűrűsödött
zselatint addig verjük, míg sima nem lesz. A karamellrétegre öntjük, hűtőszekrénybe tesszük 3 órára, vagy amíg meg nem szilárdul. Karamellából készített virágokkal díszítjük.
Csokis-pekandiós tortalap:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tálban összekeverünk 5 dl darabokra tört
csokoládét, 2 dl apróra vágott pekandiót, és 1,5 dl felolvasztott
vajat vagy Rama
margarint. Beleöntjük egy 24 cm átmérőjű tortaformába, lenyomkodjuk, és a széleken magad peremet formálunk belőle. 10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd megtöltjük.
Virágok készítése:
Tegyünk egy friss, puha karamellt egy enyhén meg
lisztezett táblára. Nyomjuk le, és nyújtsuk ki annyira, hogy oldalai 2,5 cm hosszúak legyenek, majd tekerjük fel tölcsér alakúra, hogy virágra emlékeztessenek.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>