Előkészítjük az egyik tortalapot. Megszórjuk
liszttel, félretesszük. A sütőt előmelegítjük 230 fokra. Egy tálban összekeverjük a cukrot, a
fahéjat és a
szerecsendiót. Az
almaszeleteket a cukros keverékkel felváltva a tortalapra helyezzük. Lenyomkodjuk, hogy ne maradjon alatta levegő.
Elszórtan rárakjuk a
narancslekvárt és a
vajat. A tészta megmaradt felét kör alakúra nyújtjuk úgy, hogy 2,5 cm-rel nagyobb legyen a formánál. A kinyújtott tésztát ráhelyezzük az
almaszeletekre. A széleket a torta alá hajtjuk. Barázdákat vágunk rá, hogy a gőz el tudjon távozni. A felső tortalapot
tejjel megkenjük.
15 percnyi sütés után a sütő hőmérsékletét visszavesszük 190 fokra. További 30 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>