A
lisztkupac közepébe mélyedést készítünk, majd beletesszük a
sót, 7 evőkanál hideg vizet és a szeletelt
vajat. Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát 10 percig hűtőben pihentetjük. Ezután a tésztát elfelezzük, az egyik felét kinyújtjuk úgy, hogy egy kerek tortaformát kibélelhessünk vele, a másik felét pedig félrerakjuk. A meghámozott, felnégyelt és kicsumázott
almákat közepes méretű darabokra vágjuk, majd a
citromhéjat és az áztatott gyümölcsöket összekeverjük az
almával és az egészet elegyengetjük a tésztán. A félretett tésztát kinyújtjuk és egy derelyevágóval vagy más eszközzel 12 csíkra vágjuk fel. A csíkokból szép fonatot vagy
rácsot készítünk a torta te
tejére és a csíkok széleit összenyomkodjuk a tészta szélével. A felvert
tojással megkenjük a torta te
tejét és szélét, majd meghintjük kristály
cukorral. Előmelegített sütőben 200°C-on 35 percig sütjük, majd
tejszínhabbal tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>